Frokost i en anna høyde Shakshuka- spizy eggepanne med røtter dra Midtøsten og det nordafrikanske kjøkken.
Kan også servere denne til lunsj, middag eller kvelds.
Server gjerne med libabrød, pitabrød, hummus f.eks.
Eg køyrte på med surdeig rundstykke i dag.
4 porsjoner
1 stk løk eller rødløk- tynne skiver
1 stk rød paprika rød- tynne skiver
3 stk kvitløk- fin kuttet
1 stk chili- fin kuttet
2-3 ts spisskumin
2-4 ts paprikapulver
3 stk tomater- grov hakket
1 boks hakka tomater
5 egg
Steik løk, kvitløk, chili og paprika, spisscumin og paprikapulver i en steikepanne med olje. Steik på lav temperatur til det blir gyllent, ca i 10 min. Ha i ferske og hakkede tomater. Smak til med salt, pepper og en god klype sukker. La det putre i ca 20 min, til sausen er tykk. Lag små groper å ha i egga. Legg på lokk og la blandingen kose seg til egga har nesten satt seg.
Tar ca 6-8 min. For eg liker best når eggeplommen er fortsatt litt rennende
Tips: gjerne dryss fetaost og koriander/bladpersille på toppen. Og vil du ha den meir spicy dryss over sliced chili👌
Vel bekomme😊
Dette blei en slager på frokostbordet her i dag, er ikkje kvar dag eg ser vennina mi klappe og smile og kose seg for det var så godt😍
Gjerne send bilde eller tagg meg med @linnsmatverden viss du lager dette hjemme. Er så kjekt å sjå😁
Comments