Her serverte eg med en grønn salat og kvitløk dressing.
Shepard`s pie består av kjøttsaus i bunn og topper med potetstappe og kvitost på toppen av potetstappen. Gratinerer ein i ovnen på 180-190 grader i ca 15 min til osten er gyllen.
Framgangsmåte:
Potetstappe-
Skrell poteter og sett dei på kok.
Regn ca. 2 poteter til 1 person.
Når dei er ferdig kokt, ta ut vatn. Stapp potetene, ha i litt smør og melk. Ha i nok melk til det er smudd potetstappe, gjerne sett potetene på varme når du smaker til og sper i melk og smør.
Kjøttsaus-
Steik kjøttdeig i panna med løk og kvitløk, ha i dei grønnsakene en vil. Eg hadde i sopp og gulrot.
Ha i tomatpure når kjøttdeig og grønnsakene er ferdig stekt og bland godt. Så ha i hakka tomat og lite grande vatn. Smak til salt og pepper.
(til 1 pakke kjøttdeig treng ein 1 pakke hakka tomater og ca 3 ts tomatpure, 1/2 kvitløk, 1 løk og det av grønnsakene ein vil)
Da er alt klart for å ha i formen,
først ha i kjøttdeigen, topp med potetstappe og ha på ost.
Sett i varm steikeovn på 180-190 grader ca 15 min til det putrer i formen og osten er gyllen og sprø😊
Vel bekomme!
Gjerne del bilde viss dykk prøver noko av oppskriftene mine og gjerne spør meg om det er noko en lurer på😊
Ha en fin kveld!
Comments