top of page
linnkristin87

Shepards' pie er alltid en klassiker, god kvardagsmat.

Her serverte eg med en grønn salat og kvitløk dressing.

Shepard`s pie består av kjøttsaus i bunn og topper med potetstappe og kvitost på toppen av potetstappen. Gratinerer ein i ovnen på 180-190 grader i ca 15 min til osten er gyllen.


Framgangsmåte:

Potetstappe-

Skrell poteter og sett dei på kok.

Regn ca. 2 poteter til 1 person.

Når dei er ferdig kokt, ta ut vatn. Stapp potetene, ha i litt smør og melk. Ha i nok melk til det er smudd potetstappe, gjerne sett potetene på varme når du smaker til og sper i melk og smør.


Kjøttsaus-

Steik kjøttdeig i panna med løk og kvitløk, ha i dei grønnsakene en vil. Eg hadde i sopp og gulrot.

Ha i tomatpure når kjøttdeig og grønnsakene er ferdig stekt og bland godt. Så ha i hakka tomat og lite grande vatn. Smak til salt og pepper.

(til 1 pakke kjøttdeig treng ein 1 pakke hakka tomater og ca 3 ts tomatpure, 1/2 kvitløk, 1 løk og det av grønnsakene ein vil)


Da er alt klart for å ha i formen,

først ha i kjøttdeigen, topp med potetstappe og ha på ost.

Sett i varm steikeovn på 180-190 grader ca 15 min til det putrer i formen og osten er gyllen og sprø😊


Vel bekomme!


Gjerne del bilde viss dykk prøver noko av oppskriftene mine og gjerne spør meg om det er noko en lurer på😊


Ha en fin kveld!


8 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page