Kva med å lage sirupsnipper til jula.
Det einaste forberedelsene en må gjere her å skolte mandler, gjerne gjere det dagen før så mandlene har tørket.
Kok opp vatn, ha i mandlene. Stå og koke ca 30 sekund til du ser skallet løsner frå mandelen.
Ha i en sil. Ha på et kjøkken handkle. Tørk dei med handkle. Bruker eg handkle med å ta av skallet. Så deler eg mandelen på langs i to.
Dagen etter på lage deigen da treng en:
200 gram lys sirup
100 gram smør- melange/meierismør
100 gram sukker
1 ts kanel
1/2 ts peper
1/2 ts nellik
Kok dette opp. Avkjøl blandingen, til blandingen er finger temperatur.
Ha i 550 gram kveitemjøl og 1 ts bakepulver.
Kjevl deigen til en tynn leiv, husk å ha nok mjøl under deigen.
Kutt først rett ned ca 4-5 cm bredd og så på litt skrått. Er bilde på korleis eg har gjort det. Men om dei ikkje blir heilt sirupsnipper aktig så er da også sjarmen. Er jo hjemmelaget 😊
Ha på et brett med bakepapir og legg mandelen på midten.
Steik i ovnen på 180 grader i 5-6 min. Kan hende lenge gjeld heilt på ovnen.
Legg på en rist og kjøl ned. Ha i julekake boks når da er kjølt ned.
Ha en god julekake baking 🌲🎅
Comments