Skikkelig digg kvardag middag:
Skinkegrateng med brokkoli og gulrot, serverte et eggsmør med løk og purreløk ved siden av.
På mandag lagde eg en kvitsaus av melka eg hadde i kjøleskap som var utgått på dato.
Hadde eg også noko tørr bagett, som eg lagde brødcrumble av.
Så det einaste eg trengte å gjere i dag var å koke pasta og kutte opp skinke (som fann i frysen) gulrot, purreløk, brokkoli (eg hadde frosne brokkoli som eg brukte)
Framgangsmåte skinkegrateng:
Lage kvitsaus, kan en lage noko dager før.
Kok pasta.
Kutt gulrot i terninger, purreløk, skinke/pølse (kan bruke kokt skinke sliced f.eks), brokkolibuketter (kan bruke frosne og stamen av brokkolien kan brukas også bare kutt av skallet og bruk det du har igjen og kutt i biter.
Bland alt samen med kvite sausen (bechamel), tilsett et egg (til 4 personer) og bland samen. Ha i en ildfast form eller grytepanne som er smurt med smør eller sprayet med formfett.
Ha fyllet i formen. Strø på brødcrumble, viss en ikkje har det kan en bruke griljermel eller panko.
Sett i varm ovn på 220 grader i ca 20-30 min
Når det er gyllent på toppen og bobler godt er den klar.
Kan serverast med en grønn salat og eggsmør med løk og purreløk.
Tips: skinkegrateng er ypperlig å ha til lunsj dagen etterpå.
Middag servert, håper faller i smak 😊
Comments