top of page
linnkristin87

Skinkegrateng med brokkoli og gulrot

Skikkelig digg kvardag middag:

Skinkegrateng med brokkoli og gulrot, serverte et eggsmør med løk og purreløk ved siden av.

På mandag lagde eg en kvitsaus av melka eg hadde i kjøleskap som var utgått på dato.

Hadde eg også noko tørr bagett, som eg lagde brødcrumble av.


Så det einaste eg trengte å gjere i dag var å koke pasta og kutte opp skinke (som fann i frysen) gulrot, purreløk, brokkoli (eg hadde frosne brokkoli som eg brukte)


Framgangsmåte skinkegrateng:

Lage kvitsaus, kan en lage noko dager før.

Kok pasta.

Kutt gulrot i terninger, purreløk, skinke/pølse (kan bruke kokt skinke sliced f.eks), brokkolibuketter (kan bruke frosne og stamen av brokkolien kan brukas også bare kutt av skallet og bruk det du har igjen og kutt i biter.

Bland alt samen med kvite sausen (bechamel), tilsett et egg (til 4 personer) og bland samen. Ha i en ildfast form eller grytepanne som er smurt med smør eller sprayet med formfett.


Ha fyllet i formen. Strø på brødcrumble, viss en ikkje har det kan en bruke griljermel eller panko.


Sett i varm ovn på 220 grader i ca 20-30 min

Når det er gyllent på toppen og bobler godt er den klar.


Kan serverast med en grønn salat og eggsmør med løk og purreløk.


Tips: skinkegrateng er ypperlig å ha til lunsj dagen etterpå.


Middag servert, håper faller i smak 😊


9 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page