Søndag's' syssel,
Skinkehorn med ost🥐
Alltid godt med litt gjærbakst på en søndag, når er litt ruske vær ute.
Desse er ypperlig å ha med på tur, ha i matpakken, kvelds, lunsj.
Kan også fryses.
I dag lagde eg av det eg hadde i skapet.
16 stk horn🥐
Ingredienser:
200 gram byggmel- bruk det melet du har
300 gram kveitemjøl- bruk det melet du har
1 ts sukker- kan også bruke kokosblomstsukker/rørsukker
1 ts salt
60 gram smør
3 dl melk
1 pk tørrgjær
Bruk det du har av kjøtt og ost. Eg brukte bog skinke og kylling prior.
Som saus bruke eg creme fraiche det eg hadde, resten ketchup heinz. Oregano, salt og pepper.
Framgangsmåte:
Bland alt det tørre. Smelt smøret og ha i melk, varm opp til finger temp 37 grader.
Spe melka i det tørre, elt deigen til blir en fast og fin deig.
Ha på et kjøkkenklede og sett på en lun plass. Gjerne oppå komfyren.
Heve i ca 30 min.
Del deigen i 2. Kjevl ut til en runding, til den er tynn. Skjær opp i 8 deler. ha på saus og så fyllet.
Rull dei samen til horn.
Ha på brett med bakepapir, ha på pisket egg og strø på sesamfrø eller havregryn eller ost, ha på det du har.
Etterhev i 20 min med kjøkkenhåndkle.
Ha ovnen på 220 grader, steik i ca 10-15 min.
Ha på rist, kjøle ned.
Håper dei faller i smak, lykke til med baking 👌
Comments