top of page
linnkristin87

Steambun`s med sitronmarinert svinenakke

Nam nam🤤

Steambun`s med sitronmarinert svinenakke, sirachamajones og kimchi eller kan bytte til grønnsaker


Steambun`s brukte Hatting sine, kan kjøpe på dagligvarebutikk i frysedisken👌


Sitronmarinert svinenakke 4 pers

400 gram nakkekoteletter

1 stk sjalottløk/1/2 løk 🔪

fin kuttet

1/2 hvitløk🔪 fin kuttet

1 sitron zest/ eller 1 sitrongress (hakket og most, bruk den innerste mjuke delen)

Tips: sitrongress kan fryses👌

4 ss fishsauce

3 ss brunt sukker/sukrin gold/rørsukker

2 ss sesamolje

2 ss chilisaus/chilipaste


Marinere 1 time, gjerne over natta


Sirachamajones blir ca 3 dl

1 egg

1 ts dijon sennep

1 ss eddik, f.eks: hvitvinseddik, epleeddik, sitroneddik

1 ss siracha, begynn med det og smak til med meir heilt til slutt


Bland dette samen med en stavmixar, spe i oljen til majonesen er tjukk.

Smak til med salt og pepper,

sitron saft av 1/2 sitron og meir siracha viss du vil.

Kan ha majonesen i plastikk flasker, kan kjøpe på Ikea for 10 kr kan ha oljer og dressinger i flaskene👌elsker dei😁

Eller i en sprøytepose det går også bra 👍


Brukte kimchi her, men kan ogsü bruke gulrot, vürløk, agurk som en kutter i strimler.

Eg brukte også agurk og vårløk😊


Steik svinenakken pĂĽ en varm grillpanne/grill/panne, steik godt pĂĽ begge sider og la svinen stĂĽ pĂĽ lav varme ĂĽ kose seg.

Tar ca 10-15 til det er ferdig stekt.

Siste 10 min sett pĂĽ steambuns.


Steambuns ca. 5 min i damp rist eller bambuskurv i kasserolle med vatn. Hugse bakepapir pĂĽ bunnen, eller sĂĽ sitt steambunsen fast.


Kutt kjøttet i passelige stykke🤤


Åpne forsiktig opp steam bunen, ha i chilimajones, kimchi eller gulrot, agurk, vårløk, svinenakke, sesamfrø og meir chilimajones 👌🤤 Kos dykk😁


4 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page