Nam namđ¤¤
Steambun`s med sitronmarinert svinenakke, sirachamajones og kimchi eller kan bytte til grønnsaker
Steambun`s brukte Hatting sine, kan kjøpe pĂĽ dagligvarebutikk i frysediskenđ
Sitronmarinert svinenakke 4 pers
400 gram nakkekoteletter
1 stk sjalottløk/1/2 løk đŞ
fin kuttet
1/2 hvitløkđŞ fin kuttet
1 sitron zest/ eller 1 sitrongress (hakket og most, bruk den innerste mjuke delen)
Tips: sitrongress kan frysesđ
4 ss fishsauce
3 ss brunt sukker/sukrin gold/rørsukker
2 ss sesamolje
2 ss chilisaus/chilipaste
Marinere 1 time, gjerne over natta
Sirachamajones blir ca 3 dl
1 egg
1 ts dijon sennep
1 ss eddik, f.eks: hvitvinseddik, epleeddik, sitroneddik
1 ss siracha, begynn med det og smak til med meir heilt til slutt
Bland dette samen med en stavmixar, spe i oljen til majonesen er tjukk.
Smak til med salt og pepper,
sitron saft av 1/2 sitron og meir siracha viss du vil.
Kan ha majonesen i plastikk flasker, kan kjøpe pĂĽ Ikea for 10 kr kan ha oljer og dressinger i flaskeneđelsker deiđ
Eller i en sprøytepose det gĂĽr ogsĂĽ bra đ
Brukte kimchi her, men kan ogsü bruke gulrot, vürløk, agurk som en kutter i strimler.
Eg brukte ogsĂĽ agurk og vĂĽrløkđ
Steik svinenakken pĂĽ en varm grillpanne/grill/panne, steik godt pĂĽ begge sider og la svinen stĂĽ pĂĽ lav varme ĂĽ kose seg.
Tar ca 10-15 til det er ferdig stekt.
Siste 10 min sett pĂĽ steambuns.
Steambuns ca. 5 min i damp rist eller bambuskurv i kasserolle med vatn. Hugse bakepapir pĂĽ bunnen, eller sĂĽ sitt steambunsen fast.
Kutt kjøttet i passelige stykkeđ¤¤
Ă pne forsiktig opp steam bunen, ha i chilimajones, kimchi eller gulrot, agurk, vĂĽrløk, svinenakke, sesamfrø og meir chilimajones đ𤤠Kos dykkđ
Comments