top of page
linnkristin87

Steambuns med entrecote, siracha majones, kimchi, agurk, vårløk og koriander.

En treng:

400 gram Entrecote eller anna type storfekjøtt eller svinekjøtt.

2,5 ss Soyasaus

1 ss sukker

1ss honning

2 ss vatn

2 ts sesamolje

1/2 stk chili

en klype rivet ingefær

1/2 kvitløk fin kuttet

Siracha smak til

1 egg

1 ts sennep

olje ca 2 dl

1 ts eddik

kimchi

vårløk

agurk

koriander

steambuns- rema 1000 har dei, Hatting i frysedisken

Framgangsmåte:

Mariner kjøttet dagen før.

Kutt kjøttet i strimler, lag marinade av sukker, soyasaus, sesamolje, vatn, chili, honning, ingefær og hvitløk. Legg det i en pose og la det marinere over natta.


Siracha majones:

Egg, sennep, eddik, 1/2 ts siracha i en bolle. Bruk en stavmixer mix samen spe i olje til en før en tjukk majones. Smak til med salt, pepper og meir siracha viss det er behov.


Kutt agurk, vårløk i strimler.


Sett på vatn i en kjele, kan bruke rist eller bambus steamer

sette Bambus steamer opp på kjelen, ha papir i formen. Når vatnet koker opp ha steambun`s i. steam i ca 2-3 min så er dei ferdig.


Steik kjøttet i en varm panne, ha ikkje kjøttet i før pannen er varm. Steik det i ca 2 min.


Fyll steambun`s først med sirachamajones, hadde majonesen i en sprøyte flaske som eg har kjøpt på ikea. Ha i agurk, vårløk, kimchi viss en har, kjøttet, meir majones og så koriander (koriander kan sløyfas, for nokon så smaker koriander såpe faktisk, så enten elsker en koriander eller så liker en ikkje det. Og det har faktisk noko med en gen å gjere, det synes er litt interessant.

Vel bekomme!



19 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page