En treng:
400 gram Entrecote eller anna type storfekjøtt eller svinekjøtt.
2,5 ss Soyasaus
1 ss sukker
1ss honning
2 ss vatn
2 ts sesamolje
1/2 stk chili
en klype rivet ingefær
1/2 kvitløk fin kuttet
Siracha smak til
1 egg
1 ts sennep
olje ca 2 dl
1 ts eddik
kimchi
vårløk
agurk
koriander
steambuns- rema 1000 har dei, Hatting i frysedisken
Framgangsmåte:
Mariner kjøttet dagen før.
Kutt kjøttet i strimler, lag marinade av sukker, soyasaus, sesamolje, vatn, chili, honning, ingefær og hvitløk. Legg det i en pose og la det marinere over natta.
Siracha majones:
Egg, sennep, eddik, 1/2 ts siracha i en bolle. Bruk en stavmixer mix samen spe i olje til en før en tjukk majones. Smak til med salt, pepper og meir siracha viss det er behov.
Kutt agurk, vårløk i strimler.
Sett på vatn i en kjele, kan bruke rist eller bambus steamer
sette Bambus steamer opp på kjelen, ha papir i formen. Når vatnet koker opp ha steambun`s i. steam i ca 2-3 min så er dei ferdig.
Steik kjøttet i en varm panne, ha ikkje kjøttet i før pannen er varm. Steik det i ca 2 min.
Fyll steambun`s først med sirachamajones, hadde majonesen i en sprøyte flaske som eg har kjøpt på ikea. Ha i agurk, vårløk, kimchi viss en har, kjøttet, meir majones og så koriander (koriander kan sløyfas, for nokon så smaker koriander såpe faktisk, så enten elsker en koriander eller så liker en ikkje det. Og det har faktisk noko med en gen å gjere, det synes er litt interessant.
Vel bekomme!
Comments