Ribbe er så godt det, og en kan gjere så mangt med det.
Her er eg laget asiatisk glaced svineribbe med steambuns og bahn mi (baguette med asiatisk svineribbe, syltede gulrot, reddik og siracha majones og koriander).
Dette er så godt og så enkelt, einaste må gjere litt forarbeid med svineribbe.
Her kjøpte eg tynnribbe på 800 gram. Lagde en soya marinade:
2 ss kikkoman (soyasaus)
2 ss ketchap manis (søt soyasaus)-viss ikkje en finn det så tar du bare 2 ss ekstra med soyasaus
2 ss brunt sukker
2 ts five spice krydder
2 ts chilipulver
1 stk saft av lime
1 ts finkuttet ingefær
1 chili finkuttet
5 stk nellik
salt og pepper.
Smak gjerne til, tilsetter en litt meir krydder det en vil. Eg pleier å trikse å mikse litt😊
Viss du synes marinaden er litt sterk så har ikkje det noko å sei for det forsvinn når det steikes.
Sett ovnen på 125 grader.
Ta av svoren på ribben. Ha den i en ildfast form.
Ha på marinaden på svineribbe. Sett i ovnen, stå der i 3 timer. Øs marinaden av å til over svineribbe. En kan steike svineribbe dagen før en skal bruke den slik eg gjorde.
Tilbehør:
Siracha majones, agurk, vårløk, syltet gulrot og reddik, koriander. Dander det slik du vil 😊
Dette er så godt 🤤
Vel bekomme!
コメント