top of page

Stekt laks med teriyaki saus

  • linnkristin87
  • Jan 18, 2022
  • 1 min read

Lyst på fisk til veka, kva med å lage ørret eller laks med teriyaki saus, servert med brokkoli, mango, pac choy og ris.

Kan bruke dei grønnsakene en vil😊


Teriyaki saus:

1 dl soyasaus -kikkoman

4 ss vatn

2 ss sukker- demerera sukker

2 ts hvitvinseddik- bruk den eddiken du har

1/2 kina kvitløk eller 1 kvitløk feed

1 ss revet fersk ingefær

1/2 finn kuttet chili


Kok alt dette samen og sil det. Klar for servering.

Steiking av laks/ørret

Varm panne med olje, legg fisken med skinnsiden ned først. Viss du vil ha sesamfrø på fisken strø på fisken og salt og pepper. Skru litt ned på varmen, men ikkje for masse .

Snu fisken når skinnet er gyllent. Steik til blir gyllen og på slutten ha i litt smør.


Steik dei grønnsakene en vil.


Middag servert😊


Comments


Post: Blog2_Post
  • Instagram

©2022 av Linn`s Matverden.

bottom of page