top of page
linnkristin87

Surdeigrundstykker med gulrot.

Prøvde meg på lage rundstykker med gulrot, dei blei veldig gode.

Neste gang skal eg prøve å lage uten surdeig.


Ingenting er bedre en å få nystekte rundstykker til frokost eller lunsj eller kvelds.


Dette blei 12 stk.

En treng:

200 gram aktiv surdeig

3,5 dl lunkent vatn

350 gram siktet sammalt spelt mjøl

150 gram sammalt spelt mjøl

100 gram havregryn

300 gram gulrøtter (3-4stk)

1 ts salt


Bland surdeig og vatn samen. Tilsett resten av ingrediensane, i bollen når kenwood maskina går på lav hastighet. La den gå i 20 min på lav hastighet.

Ta plast og kjøkkenhåndkle over og la den gjerne heve i 12 timer, gjerne over natta.


Dagen etterpå ta deigen på benken og elt i litt speltmjøl, for den er ganske klissete og løs. Del den opp i 12 emner. Ha det på et brett, form dei sånn som du vil.

La dei etterheve i 2 timer, sett dei i ovnen på 225 grader i ca 15-25 min. Gjeld heilt an på kor sterk ovn enn har.


Håper dei smaker.

12 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page