top of page
linnkristin87

Svinefilet med bacon, kremet soppsaus og fløtepoteter

Dagane går fort, plutselig er da helg igjen. Kva med å lage en deilig middag med

Svinefilet med bacon surret rundt

Stekte grønnsaker: sopp, brokkoli og løk for eksempel

Hjemmelaget kremet peppersaus

Hjemmelaget fløtegratinerte potet til helga 🤤

Eg lager fløtegratinerte poteter på en litt anna måte en som er vanlig. Den blir like god, om ikkje bedre og den blir fortere ferdig 👌


Eg regner 1-2 poteter per person.

Framgangsmåte fløtepoteter til 4 porsjoner:

5-6 mellomstore poteter

Sett på en kjele med vatn.

Først skreller du potetene og kutter dei i tynne skiver.

Så ha dei kokande vatn, og skru ned. Sil potetene når dei har bare litt tyggemotstand igjen.


Kvitsaus/bechamel:

Smelt ca 60 gram smør, 1/2 kvitløk. Ha i 60 gram mjøl. Visp samen. Ha i ca 2 dl fløyte og spe i ca 2-3 dl melk til sausen er jevn og fin. Skal være ikkje være for tynn.

Smak til med salt og pepper, muskat. La den stå og småputre til mjøl smaken er vekke.

Rør inn potene forsiktig. Og ha i en smurt ildfast form. Ha på revet ost på toppen.

Da er den klar for steiking, 180 grader i ca 10- 15 min.

Viss du sett den inn med en gang i ovnen.


Peppersaus:

Rist pepper i pannen, viss du har morter rist pepperkorna heile. Gjerne rose pepper, sort pepper, kvit pepper. Ca 1-2 ss mix med pepper. Gjeld kor mykje pepper smak en vil ha.

Ha den knuste ristet pepperen i en panne med smør, og finkuttet sjalottløk ca 1 stk.

Surr i smøret ca 1 minutt før en har i oksekraft, der bruker eg Jacobs sin kraft.

La det stå å putre en liten stund ca 10min til du har i kremfløyte 2-3 dl. La da stå vidare å putre og kose seg og tjukne, smak til med salt på slutten. Tar ca 15-20 min gjeld kor god tid en har 😊


Regner ca.160-180 gram kjøtt per. person: Surr baconet rundt svinefilet. Steik svinefileten i en steikepanne med olje. Krydre med salt og pepper. Når du har brunet svinefileten. Ha i en ildfast form.

Kan en sette kjøttet i ovnen i lag med fløtepoteter, svinefilet treng ca 20-25 min- kjernetemperatur 76

Men viktig la kjøttet få kvile litt før en kutter det, og da går kjernetemperaturen opp litt


God middag😊


5 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page