Kva med pizza i kvardagen også, lyst å prøve søtpotetpizza med krydret kjøttdeig, feta, granateple, avokado, koriander, sriracha dressing.
Søtpotet bunn:
Kok 400 gram skrelt søtpotet, blir en stor søtpotet. Del i fire.
Tar ca 15-20 min, gjerne lengre.
Sett ovnen på 210 grader.
Sil potene, ha dei i kjelene igjen. Å damp dei tørre, bare 1 min ca.
Moss potene og tilsett: 130 gram tipo mel, 1 egg, 1 ts spisskumin, 1 ts paprikapulver, 1 ts honning, 1/2 ts salt, 1 ts olivenolje.
Bland samen.
Ha på et brett eller varm pizzastein med bakepapir og spre utover med en slikkepott.
Steik i ovnen i 10-15 min på 210 grader.
Mariner kjøttdeigen mens søtpoteter koker eller før.
Eg brukte lammekjøttdeig her, 250 gram.
Ha i en bolle, tilsett 1/2 finkuttet løk, 1/2 finkuttet kina kvitløk, 1/2 finkuttet chili.
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
1 ts spisskumin
1/2ts koriander malt
litt nellik malt/klype
1/2 ts salt
litt pepper/klype
Kna dette samen. Stå og mariner seg. Steik det, og smak på kjøttdeigen om du vil ha meir krydder på det.
Skru opp ovnen til 220 grader-
Ha creme fraiche med kvitløk/salt og pepper, på søtpotetbunnen. Smør utover. Ha på kvitost, deretter kjøttdeigen, kuttet rødløk, smuldret feta. Sett i ovnen. Stå i 10-20 min, til osten er gyllen. Gjeld an på ovnen.
Når den er ferdig dra den over på et skjærefjøl viss en har, kutt pizzaen opp, og strå over litt meir feta, granateple, avokado, koriander (kan sløyfas), kvernet pepper.
Gjerne server en sriracha dressing ved siden av: creme fraiche, lime, salt, pepper og sriracha.
Klar for servering.
Vel bekomme!
Comments