Kva med ĂĽ lage sushi i helga eller lage masse digg snacks.
Her blei da tempura scampi, nokon lagde vi maki av og resten som snacks med chilimajones.
Maki med laks, avokado og Philidelphia
Resten av laksen lagde eg sashimi av og kuttet noko av laksen i terninger med avokado, agurk og vürløk, hadde i litt ponzosaus. Hadde det pü rekechips. Utrulig digg.
Her før oppskrift pü tempura scampi:
Skrell scampien, ta et lite kutt der scampien bøyer seg og bøy den til den knekke forsiktig. Før en lang scampi.
Tempura røre:
1,5 dl vatn
100 gram mjøl
1 ss olje
0,5 ts bakepulver
klype salt
Bland samen vatn, mjøl og bakepulver med en visp. Tilsett salt og olje.
La det svelle i 10 min.
Varm opp matolje (solsikkeolje f. eks). i en høg kjele. Eg pleier ü stikke ned en tresleiv i midten, viss da begynner ü bruse rundt er det klart. Skru litte gran ned. Ha et auge med varmen heile tida, om en mü skru opp eller ned.
Dypp scampien i tempura røre og sü i panko. Ha i oljen.
Nür dei er ferdig, legg dei pü et kjøkkenhündkle eller kjøkkenpapir for mat. Tips eg pleier ü dele den første i to om den er ferdig stekt inni.
Vel bekomme đ
ăłăĄăłă