top of page
linnkristin87

Tradisjonsmat flesk og duppe.

Det er så fantastisk godt det.

Kva med å lage det på søndag, en skikkelig digg søndagsmiddag.

En treng:

Bacon i stykke

Poteter

Kålrabi

smør

Melk

mjøl

Fløyte viss en vil


Framgangsmåte:

Kålrabi stappe

Skrell kålrabi, kutt i biter. Sett på kok. Treng ca 1 time å koke, til det er gjennomkokt.

Sil av vatn. Stapp kålrabien, tilsett smør og melk/fløyte, salt og pepper. Kok opp.


Sett potet på kok


Duppe:

Smelt smør, ha i kveitemjøl. 50/50 av smør og kveitemjøl.

Visp samen. Spe i melk, rør godt. Sausen vil tjukne når den varmer seg, spe i meir melk. Tips: viss den blir for tynn, lag en liten jevning med litt melk og mjøl, spe det i og kok opp.

Smak til med salt og pepper.


Bacon:

Kutt baconet ca 1. cm. Steik i steikepanne. Tilsett smør heilt på slutten av stekingen.


Middag klar for servering.

Husk å ha på litt smør over duppen😊


Gjerne tagg meg når en bruker mine oppskrifter, er så kjekt det 😊


5 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page