Det er så fantastisk godt det.
Kva med å lage det på søndag, en skikkelig digg søndagsmiddag.
En treng:
Bacon i stykke
Poteter
Kålrabi
smør
Melk
mjøl
Fløyte viss en vil
Framgangsmåte:
Kålrabi stappe
Skrell kålrabi, kutt i biter. Sett på kok. Treng ca 1 time å koke, til det er gjennomkokt.
Sil av vatn. Stapp kålrabien, tilsett smør og melk/fløyte, salt og pepper. Kok opp.
Sett potet på kok
Duppe:
Smelt smør, ha i kveitemjøl. 50/50 av smør og kveitemjøl.
Visp samen. Spe i melk, rør godt. Sausen vil tjukne når den varmer seg, spe i meir melk. Tips: viss den blir for tynn, lag en liten jevning med litt melk og mjøl, spe det i og kok opp.
Smak til med salt og pepper.
Bacon:
Kutt baconet ca 1. cm. Steik i steikepanne. Tilsett smør heilt på slutten av stekingen.
Middag klar for servering.
Husk å ha på litt smør over duppen😊
Gjerne tagg meg når en bruker mine oppskrifter, er så kjekt det 😊
Comments