Vannbakkelse fylt med trøffel krem, spekemat og oliven. Fantastisk som en liten velkomst, tapas og fingermat.
Vannbakkelse kan en gjer så mangt med, kan også køyre det som en dessert eller kake. Kan lage en kringle av vannbakkelse, croquembouche, kan lage større vannbakkelse å dele i to med den kremen en vil f.eks
Vannbakkelse ca 40-50 små
eller ca 12-15 store.
50 gram smør
2 dl vatn
2 dl kveitemjøl
4 egg
sett steikeovnen på 210 grader.
Kok opp vatn og smør.
Ha i siktet kveitemjøl, rør godt til det slepp fra pannen. Ha på varmen i ca 30 sekund når en rører heile tida, ta av plata.
Ha i et og et egg, rør godt mellom kvar egg.
Ha i en sprøytepose.
Sprøyt den størrelsen en vil. Sett i ovnen, stå i 20-25 min. Ikkje åpn opp døra før da har gått 20 min, for viss du åpner døra så dett dei samen.
Kjøl dei ned på en rist.
Her lagde eg en philidelhiakrem med trøffelolje:
Philidelphia original
Trøffelolje
salt og pepper
Ha i philidelphia (original, som en kjøper på vanlig matbutikk) i en bakebolle eller kenwood bolle, bruk gjerne k-spaden.
Ha i nokon dråper trøffelolje, her brukte eg trøffelolje fra @olivenlunden1830. Smak til med salt og pepper. Og bland samen. Husk at trøffelsmaken kjem fram når den har fått stått litt, kjem den fantastisk trøffelsmaken. Ha i en sprøytepose med en liten tyll. Lag et lite hull i vannbakkelsen på bunnen ha i kremen.
Klar for servering.
NB: vannbakkelse kan fryses. Og en kan lage det dagen før en skal bruke det.
Gjerne send meg bilde viss dykk lager det. Kom gjerne med spørsmål viss da er noko en lurer på, usikker på, treng tips f.eks. Eller noko anna.
Synes er bare kjekt å kome med råd og tips 😊
Ha en fortsatt fin søndag.
Comments