Hjemmelaget wonton med svinekjøtt og scampi.
Så utrulig godt, og så enkelt 😊
En treng:
1 pakke wonton papir
400 gram kjøttdeig
200 gram rå scampi med skall
2 ts revet ingefær
1 ts finkuttet vårløk
1 ss oystersaus
1 ts sesamolje
2 ts soyaolje
1 egg
1 ts pepper
0,5 ts salt
Bland alt samen (scampien kuttes opp i små biter).
Rør i ca 4-5 min, til en før en fast masse.
Når en åpner pakken med wontonpapir, legg under et kledde så dei ikkje blir tørre.
Finn en bolle med vatn, brett med bakepapir, kjøkkenhåndkle og teskei.
Legg fyllet i midten, ta vatn på fingeren å ta rundt kanten, brett il en trekant. Og brett inn.
Legg på et brett og ta et kjøkkenhåndkle over, så da ikkje tørka inn.
Dipper
Ponzosaus: chili, kvitløk, ingefær kuttes ha i panne med olje. Ha i soyasaus, smak til med lime.
Chili- og soyasaus:
4 ss hoisinsaus
6 ss soyasaus
2 ts shiracha saus
3 ss vatn (smak til)
Damping av won ton:
Ha i en bambusstimer eller rist. Damp i ca 4-5 min.
Håper det faller i smak 😊
Tips: desse kan fryses ned 👌
Kommentarer