top of page
linnkristin87

Ølkylling med maiskrem, grønnsaker og ovnsbakte poteter.

Er utrulig godt å så enkelt. Viss en ikkje vil bruke øl, kan en bruke eplemost eller cider.

Denne gangen blei rubbingen/kryddringa på kylling akkurat når da skal steike, anbefaler at kyllingen få trekke inn krydderet/rubben gjerne over natta.

Rubb/krydderblanding:

Paprikapulver

chilipulver

Salt

Kvitløkspulver

spisskumin

Ingefær

peper

brunt sukker

Gni godt inn i kyllingen


Ta halvparten ut av øl boksen, kjøp din favorittøl.

Klipp av toppen med en saks.

ha oppi løk, kvitløk, rosmarin viss dykk har og rubben.

Ha kyllingen over boksen. Sånn at kyllingen står oppreist. Ha i ovnen på 190 grader i ca 40-60 min.


La den få kvile før du skjærer i den.

Tilbehør i dag brukte vi stekte grønnsaker, maiskrem og ovnsbakte potet.

Kyllingen er ypperlig å grille også, med grillet grønnsaker: squash, løk, paprika, sopp, hjertesalat, maiskolbe og sitron


15 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page