Er utrulig godt å så enkelt. Viss en ikkje vil bruke øl, kan en bruke eplemost eller cider.
Denne gangen blei rubbingen/kryddringa på kylling akkurat når da skal steike, anbefaler at kyllingen få trekke inn krydderet/rubben gjerne over natta.
Rubb/krydderblanding:
Paprikapulver
chilipulver
Salt
Kvitløkspulver
spisskumin
Ingefær
peper
brunt sukker
Gni godt inn i kyllingen
Ta halvparten ut av øl boksen, kjøp din favorittøl.
Klipp av toppen med en saks.
ha oppi løk, kvitløk, rosmarin viss dykk har og rubben.
Ha kyllingen over boksen. Sånn at kyllingen står oppreist. Ha i ovnen på 190 grader i ca 40-60 min.
La den få kvile før du skjærer i den.
Tilbehør i dag brukte vi stekte grønnsaker, maiskrem og ovnsbakte potet.
Kyllingen er ypperlig å grille også, med grillet grønnsaker: squash, løk, paprika, sopp, hjertesalat, maiskolbe og sitron
Comments